Datura is een geslacht van de Solanaceae-familie, met zeer grote, trechterachtige witte bloemen en bolvormige stekelige vruchten. Er zijn tien soorten in het geslacht, die allemaal de alkaloïden atropine en scopolamine bevatten, twee gevaarlijke vergiften. De plant staat in de volksmond bekend als moonflower, devil's weed en hell's bells.

Datura wordt af en toe gebruikt als een hallucinogene drug. Het kan worden geconsumeerd door de zaden en bladeren te eten of te roken. Sommige gebruikers hebben ook gemeld dat ze infusies hebben gemaakt.

Ondanks de vele gevaren die inherent zijn aan het gebruik ervan, wordt Datura niet beschouwd als een gereguleerde stof en is de teelt ervan legaal. Datura Stramonium wordt in de alternatieve geneeskunde gebruikt in homeopathische doses (sterk verdund).

In India werd Datura gebruikt om vergif te produceren maar ook als afrodisiacum. In Europa diende het als ingrediënt in de traditionele geneeskunde en staat het bekend als een van de "heksenkruiden".

Sommige Datura-gebruikers meldden dat ze zich helemaal niet konden herinneren dat ze het hadden ingenomen en dat ze geen onderscheid konden maken tussen hallucinaties en de realiteit. De meesten vertellen over een duistere en beangstigende ervaring; verlies van eigen identiteit en het vermogen om te spreken.

De effecten van Datura zijn onmogelijk te voorspellen vanwege de variabele concentraties alkaloïden. Daarom is het een uitdaging om elke vorm van "veilige" dosering te geven. De effecten kunnen tot twee dagen aanhouden en de ervaring kan overweldigend en ongemakkelijk zijn. Fysieke effecten kunnen zijn: droge mond, ogen en huid; verhoogde hartslag en temperatuur; gevoeligheid voor aanraking; wazig zien; duizeligheid; en misselijkheid.

Geestelijke effecten zijn onder meer agitatie, paranoia en angst, samen met depersonalisatie, geheugenverlies en verhoogde suggestibiliteit.

Welkom bij StrainsList.nl

Ben je minstens 21?

Door deze site te bezoeken, accepteert u de gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.