Amanita Muscaria is ongetwijfeld de meest bekende paddenstoel van allemaal, zo niet qua naam dan qua uiterlijk. Van de Kerstman tot de Smurfen, Super Mario en emoji's - de felrode, wit gestippelde Amanita Muscaria is wat in je opkomt als je 'paddenstoel' zegt. Gehuld in mysterie en vaak beschreven als "oneetbaar" of "extreem giftig", heeft dit natuurwonder veel te bieden.

Hoewel het op veel plaatsen over de hele wereld groeit, begint het verhaal in Siberië, waar lokale sjamanen de paddenstoel gebruikten als onderdeel van rituelen en voor genezingsdoeleinden. Amanita Muscaria werd ook van oudsher gebruikt in Noord-Europa, Canada en zelfs delen van Azië en het Midden-Oosten.

Amanita Muscaria wordt gezien als giftig omdat het muscarine bevat - vandaar de naam. Deze stof is verantwoordelijk voor de psychoactieve eigenschappen van de paddenstoel. In zeer lage doseringen van ongeveer een halve gram droge paddenstoel per dag (Microdosing) kan Amanita Muscaria gebruikt worden om angst en stress te verlichten. Gemiddelde doseringen van (ongeveer) 6-7 gram gedroogde paddo's veroorzaken meestal vermoeidheid (tot flauwvallen), spierverslapping en een gevoel van kalmte en euforie. En ten slotte zal het innemen van zeer grote doses van (ongeveer) 20-30 gram droge paddo een groot aantal extreem krachtige effecten en ervaringen veroorzaken.

Welkom bij StrainsList.nl

Ben je minstens 21?

Door deze site te bezoeken, accepteert u de gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.